Türkiye’nin ekonomik gelişmelerini değerlendirmek ve finansman faaliyetlerini gözden geçirmek üzere Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türkiye Bankalar Birliği’ni ziyaret etti. Yapılan görüşme, Türkiye ekonomisi, küresel ekonomideki güncel gelişmeler ve ekonomik faaliyetlerin finansmanı konularını ele aldı.
Döviz Kazandırıcı Sektörler ve KOBİ’lerin Kredilerine Odaklanıldı
Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile gerçekleşen toplantıda, özellikle döviz kazandırıcı sektörlere, KOBİ’lere ve esnaflara kullandırılan kredilerdeki gelişmelere odaklanıldı. Görüşmeye katılan taraflar, ekonomik faaliyetlerin sürdürülmesi ve piyasanın sorunsuz işlemesi için bankacılık sektörünün önemine vurgu yaptı.
Bakan Bolat’tan Bankacılık Sektörüne Övgüler
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, bankacılık sektörünün gelişmekte olan ekonomilerde, ekonomik faaliyetlerin sürdürülmesi ve ticari hayatın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine katkı sağladığını belirtti. Bakan Bolat, “Bankacılık sektörü, ekonominin dinamik olduğu ülkemiz gibi gelişmekte olan ekonomilerde, piyasanın sorunsuz işlemesine katkı sunarak çok önemlidir” dedi.
Türk Bankacılık Sektörü ve Ekonomik Hedefler
Bakan Bolat, Türk Bankacılık sektörünün güçlü yapısı ve yenilikçi anlayışıyla Türkiye’nin ekonomik hedeflerine katkı sağladığını vurgulayarak, özellikle KOBİ’lerin ticari hayatta kalmasında ve dış pazarlara açılmasında bankaların önemli bir rol oynadığını ifade etti.
Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar’ın Değerlendirmeleri
Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, görüşmede Bakan Bolat’a bankacılık sektöründeki gelişmeleri sunduklarını ve değerlendirmelerini aldıklarını ifade etti. Çakar, dünya genelinde büyümenin ve ticaretin yavaş seyrettiği bir dönemde Türkiye ekonomisinin potansiyel hıza yakın bir şekilde büyüdüğünü, öngörülebilirliğin arttığını ve beklentilerin iyileştiğini söyledi.
Ekonomik Büyümenin İlerleyen Dönemdeki Yönü
Çakar, Türkiye ekonomisinin makro dengelerinin daha sağlıklı bir şekilde kurulması sayesinde üretim, yatırım, ihracat ve istihdam artışını odaklayan bir büyümenin devam edeceğini vurgulayarak, “Ekonomi politikasının odağıyla uyumlu olarak son dönemde kredilerde imalat sanayinin, ihracatın ve KOBİ’lerin payı artıyor. İhracat kredilerinin ticari kredilerdeki payı son 2 yılda 6 puan yükseldi” diye konuştu.
Bankacılık Sektörünün Geleceği ve Büyümeye Katkısı
Çakar, bankacılık sektörünün sağlıklı bilanço yapısı, tecrübeli yönetimi, ehil insan gücü, yeni teknoloji ile desteklenen ürün ve hizmet çeşitliliği ve iklim risklerini dikkate alan yaklaşımıyla büyümeye destek olmaya devam edeceğini belirterek sözlerini tamamladı.