Avrasya’nın en büyük eğitim konferansı EdCrunch, 15-16 Kasım tarihleri arasında Kazakistan’ın başkenti Almaty’de gerçekleşti. Bu yıl 10. kez düzenlenen etkinlik, dünyanın dört bir yanından 20 farklı ülkeden gelen 5.000’den fazla katılımcıyı ve birbirinden değerli 20 konuşmacıyı bir araya getirdi.
EdCrunch’a davet edilen TeacherX öğretmen eğitimi platformunun kurucusu ve Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin sahibi Dr. Işıl Boy Ergül, konferans kapsamında gerçekleştirdiği etkileyici sunumuyla “En İyi Konuşmacı” ödülüne layık görüldü. Dr. Işıl Boy Ergül, Kazakistan Milli Eğitim Bakanı ile aynı paneli paylaşarak “İnovasyon Gözüyle Bir Okulun Dijital Ortamı” başlıklı sunumuyla katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Ödül alan Dr. Işıl Boy Ergül, ödülün kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu belirterek, “Bu ödülü almak benim için büyük bir sürpriz ve kendi adıma da ülkem adına da çok değerli bir anı oldu. Bu etkinliği, farklı ülkelerdeki uzmanların katılımıyla dünyadaki eğitim sistemleri hakkında en güncel uygulamalar ve önemli bilgiler edinebildiğim için çok önemsiyorum.” dedi.
Konferans kapsamında ayrıca, Türkiye’den eğitimci Tunç Ulu ve TeacherX Proje Koordinatörü Hasan Esen de önemli sunumlar gerçekleştirdi. Tunç Ulu, Erkan Ulu Okulları’nın kurucu öğretmeni ve teknoloji lideri olarak, öğrencilerin ve öğretmenlerin öğrenme süreçlerini desteklemek amacıyla gerçekleştirdikleri projelerden bahsetti. Yapay zeka etrafındaki global trendlere odaklanan Ulu, eğitim teknolojilerinin öğrenci ve öğretmen odaklı olması gerektiğini vurgulayarak, “Yapay zekayı biz yönetmeliyiz.” ifadelerini kullandı.
EdCrunch konferansı, Avrupa’nın en büyük eğitim teknolojileri etkinliklerinden biri olarak biliniyor. Nurlan Kiyasov tarafından 2014 yılında kurulan konferans, her yıl eğitim sektörüne yeni teknolojiler sunuyor ve dünyanın dört bir yanından eğitim profesyonellerini bir araya getiriyor. Bu yılki etkinlik, eğitimciler, eğitim kuruluşlarının temsilcileri, BT liderleri, öğrenme ve geliştirme profesyonelleri, yatırımcılar, girişimciler ve ebeveynleri bir araya getirerek eğitimdeki en son gelişmeleri ve en iyi uygulamaları ele aldı.
TeacherX Proje Koordinatörü Hasan Esen de konferansta “Etkileşimli Dersler için İlişki Kurma: CoI Modeli ile” ve “Teknofobları Teknoloji Sihirbazı Öğretmenlere Dönüştürme” konulu iki önemli sunum gerçekleştirdi. Bu sunumlar, teknolojinin etkileşimli eğitimde nasıl kullanılabileceğine dair önemli içgörüler sunarak katılımcılara değerli bilgiler aktardı.