Turhapo Logo
Masaüstü Reklam
Peki Mimarlar Ne Düşünüyor Borusan Contemporary Hibrit Mekanlar sergisi

Peki Mimarlar Ne Düşünüyor? Borusan Contemporary – Hibrit Mekanlar Sergisi

Borusan Contemporary’den Hibrit Mekanlar sergisi kapsamında yeni bir etkinlik serisi: Peki Mimarlar Ne Düşünüyor?

Borusan Contemporary, mimarinin perspektifinden yola çıkarak hazırladığı etkinlik serisinde çağdaş sanat ile mimarlığı buluşturuyor. “Peki Mimarlar Ne Düşünüyor?” başlıklı serinin 19 Kasım’da gerçekleşecek ilk oturumundaki konuşmacılar Melike Altınışık, Hakan Demirel ve Kerem Piker olacak. Etkinlik serisi Dr. Emin Mahir Balcıoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.

Peki Mimarlar Ne Düşünüyor Borusan Contemporary - Hibrit Mekanlar Sergisi-

Borusan Contemporary, güncel koleksiyon sergisi Hibrit Mekanlar paralelinde bir etkinlik serisini hayata geçiriyor. “Peki Mimarlar Ne Düşünüyor?” isimli seri, mimarinin perspektifinden yola çıkarak çağdaş sanatın ve mimarlığın evrildiği yeni süreçte mimarlarla sanatçılar arasındaki yakınlaşmada beliren ve daha önce gündeme gelmeyen, keşfedilmemiş alanlara odaklanmayı hedefliyor. 

Dört kısımdan oluşan etkinlik serisinin ilk oturumu 19 Kasım 2022’de Borusan Contemporary’nin Perili Köşk, Rumelihisarı adresinde gerçekleştirilecek. Etkinlik serisi Aralık 2022 ve Şubat 2023 tarihlerinde programlanan fiziki oturumlarla devam edecek. Nisan 2023’te düzenlenecek olan oturum, çevrimiçi kanallardan yayınlanacak.

Serinin ilk buluşması 19 Kasım’da Perili Köşk’te

Mimari ile çağdaş sanat arasında gelişen neredeyse yüz yıllık ortak eylem geliştirme yöntemleri, günümüzde mimarlık söyleminin sanat için alan tasarlamanın ötesine geçen dönüşümüyle birlikte çağdaş sanat eseri için çerçeve çizip eserin izleyici üzerindeki algısını da tersyüz edebiliyor. 

Etkinlik serisi kapsamında, yaratıcı mimarların çağdaş sanatla kendi üretimleri arasında nasıl bir bağlantı kurduğu, sanatsal içerik ile mekân ilişkilerini ele alırken verdikleri kararlarda sanatçılarla olan diyaloglarının nasıl geliştiği; sanatçı ile mimar perspektiflerinin nasıl iç içe geçtiği, akışkan, hibrit ve yeni bir görsel dil oluşturmanın gerekliliği gibi soru ve önermelerin cevapları aranacak. 

19 Kasım Cumartesi 14:00’da ilk oturumunu düzenleyeceğimiz “Peki Mimarlar Ne Düşünüyor?” etkinlik serisinin ilk konukları son dönemde çağdaş sanat bağlamındaki yaratıcı yakınlaşmalarıyla dikkat çeken mimarlar Melike AltınışıkHakan Demirel ve Kerem Piker olacak.

Açılış konuşmasını Borusan Contemporary Müdürü Dr. Kumru Eren’in yapacağı ve Dr. Emin Mahir Balcıoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilecek etkinlik serisinin ilk oturumu Borusan Contemporary’nin Perili Köşk, Rumlihisarı adresinde düzenlenecek. 

Katılımın 50 kişi ile sınırlı olduğu etkinliğin biletleri Biletix üzerinden temin edilebilir. 

Biyografiler:

Melike Altınışık

Architects- MAA kurucusu Melike Altınışık, mimar, tasarımcı ve akademisyen olarak MAA İstanbul ve Seul ofislerinde masterplan, yüksek yapı ve kültürel yapı tasarımlarından iç mekânlara enstalasyon ve ürün tasarımına kadar ölçekler arası geniş bir yelpazede yenilikçi ve vizyoner projeler geliştirme odaklı çalışmalar yürütmektedir. Ulusal, uluslararası ve davetli mimari proje yarışmalarında, sergilerde ve yayınlarda yer alan Melike Altınışık, Europe 40 Under 40, FEIDAD, Swiss Art Tasarım ödülü ve BAKSI Mimari Destek Ödülü gibi prestijli ödüllere layık görüldü. Profesyonel platformdaki çalışmaları arasında İstanbul’da fütüristik tasarımı ile 369 m yüksekliğindeki İstanbul TV-Radyo Kulesi ile Seul’deki dünyanın ilk öncü Robot ve Yapay Zekâ Müzesi (Seul Robot and AI Museum – RAIM) gibi ileri teknoloji ve inovasyon içerikli projeler yer almaktadır.

Hakan Demirel

1983’te Malatya’da doğan Hakan Demirel, 2001 yılında Malatya Lisesi’nden mezun oldu ve mesleki eğitimini alacağı Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’ne başladı. Öğrenim hayatı süresince ulusal-uluslararası birçok yarışma ve workshop’a katıldı, çok sayıda ödülün sahibi oldu. 2006 yılında bitirdiği fakültede 2007 yılında diploma jüri üyesi olarak yer aldı. 2007-2008 yılları arasında eğitim amaçlı New York’ta bulundu. New York’tan döndükten sonra 2008 yılında Arif Suyabatmaz ile birlikte ortak olarak Suyabatmaz Demirel Mimarlık’ı kurdu. 2011’de “Europe 40 Under 40” ödülünü alarak Avrupa’nın en iyi 40 genç mimarından biri seçildi. 2014 yılında, Türkiye’nin ilk kez katılım gösterdiği Architecture+Design & CERA Ödülleri’nin Türkiye ayağı TSMD, İstanbul SMD ve İzmir SMD’nin katkılarıyla gerçekleşti ve Türkiye’nin en iyi genç mimarı seçilen Hakan Demirel, yarışmanın uluslararası ayağında “The Golden Emerging Architects” olarak seçilen beş mimardan biri oldu. Hakan Demirel aynı zamanda 2012 yılı itibarıyla YTÜ Tasarım Stüdyosu’nda yarı zamanlı stüdyo yürütücülüğü yapmakta ve diploma jürilerinde yer almaktadır. 2015’te üye olduğu İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nde 2017-2021 yılları arasında dernek yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Hakan Demirel, 2022 yılından bu yana kurucusu olduğu Atelier Hakan Demirel bünyesinde mesleki çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.

Kerem Piker

1978 yılında Ankara’da doğdu. 2001 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden lisans, 2004 yılında ise Hollanda TUDELFT Mimarlık Fakültesi’nden yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. 2004-2010 yılları arasında EAA ile çalıştı. Proje sorumlusu mimar, tasarımcı ve ofis ortağı olarak rol aldı, çeşitli yayınlarda ve sergi tasarımlarında görev aldı. 2010 yılında Chicago Atheneum tarafından Avrupa’daki 40 yaş altındaki en iyi 40 mimardan biri olarak gösterildi. 2011 Yılında KPM-Kerem Piker Mimarlık ofisini kuran Kerem Piker, bu süreçte pek çok ödüllü projenin de tasarımını üstlendi. 2012 yılında “Bomba” isimli projesi ile 1. İstanbul Tasarım Bienali’ne katıldı. 2015 yılında Betonart Dergisi’nin 45. Sayısının konuk editörlüğünü üstlendi. 2016 yılında tasarımını gerçekleştirdiği Akyazı Kültür Merkezi XV. Dönem Ulusal Mimarlık Ödülleri Proje Başarı Ödülü’ne layık görüldü.  2019 yılında IPL İstanbul Projesi ile 12. Uluslararası Sao Paulo Mimarlık Bienali’ne davet edildi. Kerem Piker 1998 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Kadir Has ve Bilgi Üniversitesi mimari proje stüdyolarında ve ulusal mimari proje yarışmalarında jüri üyesi ve konuk öğretim görevlisi olarak yer almaktadır. Kerem Piker Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nun küratörüdür.

Borusan Contemporary hakkında

Borusan Contemporary, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan beslenen sergiler, etkinlikler ve eğitim programlarına yer veren, sipariş yoluyla yeni sanat üretimlerini ve sanat yazarlığını destekleyen çok platformlu bir güncel sanat kurumudur. 

Kurumun 2011’den bu yana yürüttüğü faaliyetlerin belirleyici özelliği, fotoğraf, video, ses, ışık, yazılım, veri gibi teknolojilere sanat pratiğinde yer veren uluslararası sanatçılara ve en geniş tanımıyla yeni medya sanatına odaklanmasıdır.

Sergiler ve etkinlikler, Borusan Holding’in merkez ofisi olan Perili Köşk’te gerçekleştirilmektedir. Bu konumlandırma sayesinde ofis ortamı içinde özgün bir sanat merkezi yaratılarak, iş dünyası için yenilikçi ve yaratıcı bir model oluşturulmuştur. 

Programın çoğu Borusan Holding ofislerinin de bulunduğu, İstanbul’daki Perili Köşk’te gerçekleşir ve bu da özünde ofis ortamında hayat bulan benzersiz bir müze yaratır. Galeri, ofis alanları, cafe, Borusan Sanat Mağazası ve boğazın nefes kesici manzarasına hakim açık hava terasları da dahil olmak üzere tüm bina hafta sonları halka açıktır.

Borusan Contemporary ile ilgili güncel gelişmeleri takip etmek için internet sitemizi ziyaret edebilir, e-bültene abone olabilir ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Ziyaret Saatleri ve önemli bilgiler: Borusan Contemporary yalnızca hafta sonları 10.00–19.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Ayrıca, 11.00-13.00-15:00-17:00’de düzenlenen ücretsiz rehberli sergi turları için info@borusancontemporary.com adresi üzerinden rezervasyon yapılmalıdır. Son ziyaretçi kabulü 18:00’da yapılmakta olup giriş ücretleri ve ziyaret bilgileri ile ilgili detaylı bilgilere Borusan Contemporary’nin internet sitesi üzerinden erişilebilmektedir.

Sosyal medyada Borusan Contemporary

Facebook: facebook.com/borusancontemporary

Instagram: Instagram.com/borusancontemporary

Twitter: twitter.com/borusancontempo

YouTube: youtube.com/borusancontemporary

Borusan Contemporary Blog: blog.borusancontemporary.com/tr/ 

Rumelihisarı Mah. Baltalimanı Hisar Cad. No: 5 Perili Köşk, Sarıyer, İstanbul.

www.borusancontemporary.com

1 2 3 4 5

Oku  Sanatın Evrim’i 40. Bölüm – Süleyman Saim Tekcan, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim

Tüm Reklam, Tanıtım ve İşbirlikleri için bulten@turhapo.com


Doğu Ekspresinde Cinayet Tiyatroseverlerle Buluşuyor Agatha Christie'nin Efsanevi Polisiye Uyarlaması (3)
“Doğu Ekspresinde Cinayet” Tiyatroseverlerle Buluşuyor: Agatha Christie’nin Efsanevi Polisiye Uyarlaması
Base’in 8. Edisyonu, Türkiye Genelindeki 132 Yeni Mezun Sanatçıyı Bir Araya Getiriyor (1)
BASE’in 8. edisyonu, Türkiye genelindeki 132 yeni mezun sanatçıyı bir araya getiriyor
Çağdaş Sanatın Parlayan Yıldızları Ivo Ve Nina Petrov İstanbul’da! (3)
Çağdaş Sanatın Parlayan Yıldızları: Ivo ve Nina Petrov İstanbul’da!
Günsu Saraçoğlu Rebirth, Denge “sİz” Siniz! Sanat Ve Toplumsal Duyarlılık Bir Arada (1)
Günsu Saraçoğlu – “ReBirth, Denge “SİZ” Siniz!”: Sanat ve Toplumsal Duyarlılık Bir Arada
Gamze Ersöyler'den Tarot El Kitabı Sembollerle Ruhsal Yolculuk (1)
Gamze Ersöyler’den “Tarot El Kitabı”: Sembollerle Ruhsal Yolculuk
Disiplinler Arası Sanat Buluşması 18. Printemps Des Artistes (1)
Disiplinler Arası Sanat Buluşması: 18. Printemps des Artistes
Yeşim Özsoy Ve Itır Karabulut’tan Unutulmaz Bir Hikaye No Name (2)
Yeşim Özsoy ve Itır Karabulut’tan Unutulmaz Bir Hikaye: Cenk Rofe – No Name
Aşkın Tuna Güftelerin Efendisi! Eylül Aşkın Ile... Özel Söyleşi (2)
Aşkın Tuna – Güftelerin Efendisi! – Eylül Aşkın ile… Özel Söyleşi
İstanbul Teknik Üniversitesi Önderliğinde Karadeniz Bölgesine Yönelik İklim Değişikliği Çözümleri Geliştiriliyor (11)
İstanbul Teknik Üniversitesi Önderliğinde Karadeniz Bölgesine Yönelik İklim Değişikliği Çözümleri Geliştiriliyor
Sanatın Evrim’i 40. Bölüm – Süleyman Saim Tekcan, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim (2)
Sanatın Evrim’i 40. Bölüm – Süleyman Saim Tekcan, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim
Ceyhan Kandemir'in Yeni Filmi Büyük Bir İlgiyle İzleyiciyle Buluştu (1)
Ceyhan Kandemir’in Yeni Filmi Büyük Bir İlgiyle İzleyiciyle Buluştu
Sanat Ve Toplum Bağları Oylum Öktem Ile Söyleşi Ve Kitap Lansmanı (4)
Sanat ve Toplum Bağları: Oylum Öktem ile Söyleşi ve Kitap Lansmanı
Stk’ların Eğitime Katkısı Koruncuk Vakfı 45 Yıldır Umut Oluyor (1)
STK’ların Eğitime Katkısı: Koruncuk Vakfı 45 Yıldır Umut Oluyor
Yelda Başaran, İlk Kitabıyla TÜyap Fuarı’nda Okurlarıyla Buluştu! (3)
Yelda Başaran, İlk Kitabıyla TÜYAP Fuarı’nda Okurlarıyla Buluştu!
Tuğçe Tatari’den Çocuklara Empati Dersi “biri Ve Diğeri” Raflarda! (1)
Tuğçe Tatari’den Çocuklara Empati Dersi: “Biri ve Diğeri” Raflarda!
Fix360 Yapımcılığında Çekilen Hain Filmi 13 Aralık’ta Vizyonda (1)
Fix360 Yapımcılığında Çekilen “Hain” Filmi 13 Aralık’ta Vizyonda
Tarkan Avrupa Turnesi İçin Hazır Kuantum 51 Albümünün Yeni Şarkılarıyla Buluşuyor (1)
Tarkan Avrupa Turnesi İçin Hazır: “Kuantum 51” Albümünün Yeni Şarkılarıyla Buluşuyor
Yunan Adaları, Türk Cruise Turistlerinin Bir Numara Tercihi (2)
Yunan Adaları, Türk Cruise Turistlerinin Bir Numara Tercihi
AkedaŞ Ve Kızılay’dan Kan Bağışı İş Birliği (1)
AKEDAŞ ve Kızılay’dan Kan Bağışı İş Birliği
2025'te Demir Çelik Sektörü Küresel Pazarda Güçleniyor! (1)
2025’te Demir Çelik Sektörü Küresel Pazarda Güçleniyor!
Canon, Yeni Cmos Sensörleri Ile Görüntüleme Teknolojilerinde Çığır Açıyor (1)
Canon, Yeni CMOS Sensörleri ile Görüntüleme Teknolojilerinde Çığır Açıyor
Sea To Sky Serisinin İlk Yarışı Sky Adventure Antalya’da (1)
“Sea to Sky” Serisinin İlk Yarışı: Sky Adventure Antalya’da
Sinan Erbaş 80'li Yılların Müzik Ruhunu Genç Nesle Aşılayacağım!
Sinan Erbaş: “80’li Yılların Müzik Ruhunu Genç Nesle Aşılayacağım!”
Yasunari Kawabata'nın Efsanevi Avuç İçi Öyküler Kitabı Can Yayınları'nda! (1)
Yasunari Kawabata’nın Efsanevi “Avuç İçi Öyküler” Kitabı Can Yayınları’nda!
Salim Kadıbeşegil'in Yeni Kitabı Yaşamda Ya İz Bırakırsınız Ya Da İs Raflardaki Yerini Aldı (1)
Salim Kadıbeşegil’in Yeni Kitabı “Yaşamda ya İZ Bırakırsınız ya da İS” Raflardaki Yerini Aldı

Turhapo Logo
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo
Istanbul Haber Portali Logo
Yerelden Globale Logo
Multi Medya Blog 1